carte copii printesa hamster

Recomandare de carte: Prințesa Hamster, de la editura Arthur

Cărticelele de copii cu animaluțe sunt atrăgătoare datorită magiei și căldurii pe care le aduc în viața micuților. Aceste povești adorabile și colorate îi învață pe copii despre animale și valorile importante, precum prietenia și curajul. Ilustrațiile și personajele amuzante îi captivează pe cei mici, stimulându-le imaginația și dezvoltându-le abilitățile de citire. Aceste carticele rămân comori prețioase în biblioteca copilăriei.

Cartea Prințesa Hamster, scrisă de Ursula Vernon și publicată la editura Arthur în 2019, face parte din colecția Funny Green. Este destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 -11 ani. Cartea are două volume: Volumul 1 – Invincibila Harriet șivolumul 2 – Despre șoareci și vrăji.

De ce este „Prințesa Hamster” pe lista cărților preferate de copiii de 6-9 ani?

Recomandarea unei cărți care vine dintr-o sursă de încredere, cu o înțelegere profundă a literaturii pentru copii, poate oferi o perspectivă valoroasă despre calitatea și impactul cărții asupra micuților.

Marina Bliderișanu, autoare a unei cărți pentru copii („Ce vezi Copile”), este mămică și blogger, scrie pe Un Soi de Blog. Marina iubește cărțile, pasiune pe care i-a inspirat-o și fetiței sale. A publicat nenumărate recenzii de carte, de aceea am invitat-o la Citilă să își spună părerea despre „Prințesa Hamster”:

Părerea Marinei Bliderișanu despre „Prințesa Hamster” de la editura Arthur

Toate fetele vor să fie prințese, iar băieții se văd cavaleri neînfricați. Ne plac poveștile clasice cu prințese și prinți? Le iubim! Daaar…copiii noștri au nevoie și de modele noi de prințese care știu curajul, își spun cu încredere gândurile, părerile şi care, bineînțeles, se pricep la fracții. Avem nevoie și de prinți care n-au nevoie să fie tot timpul curajoși.

Iată o carte plină de umor şi aventură pentru cititorii tineri de 6-10 ani. Cartea oferă o experiență de lectură memorabilă, fiind scrisă într-un stil accesibil, cu ilustrații şi mesaje pline de farmec. Micii cititori nu se simt descurajați de paginile pline de text, iar caracterul de bandă desenată încântă ochiul generației tinere.

Așadar, dacă vreți, putem spune că avem o versiune nouă a Frumoasei Adormite, plină de viață, din neamul rozătoarelor, pe nume Harriet Hamsteros. 

Hamsterița nu e prințesa tipică, care se plimbă melancolică, oftând prin palat, cu o carte pe cap pentru îndreptarea posturii, ci este plină de viață, hotărâtă, veselă, curioasă, dornică de aventuri.

Cum asupra fiecărei prințese se abate un blestem, iată că și Harriet are parte de unul. Zâna malefică, Ursitoarea Șombros, a blestemat-o la botez, pentru că, evident, nu a primit invitație la petrecere: „Cine invită zâne malefice la botez?“

Veți descoperi în carte marea nemulțumire a zânei Șombros și motivul extra pentru care a pregătit un blestem groaznic. 

Pentru hamsterița simpatică blestemul ce urma să se îndeplinească la 12 ani nu era ceva de speriat. Însemna putere, însemna că este invincibilă, pentru că da, ghiciți ce? Un blestem să se manifeste are nevoie de personajul blestemat în viață. Cu alte cuvinte, Harriet putea sări de pe stânci, putea vâna pisicăpcăuni și alte creaturi care meritau urmărite și alungate de pe fața pământului.

Invincibila Harriet a plecat de acasă în căutare de aventuri, a avut parte de ele și își făcea timp să le scrie părinților despre expriențele ei. Prințesa curajoasă,  timp de 2 ani, a călătorit pe spinarea pitpalacului de călătorie şi a devenit celebră. 

La aniversarea celor 12 ani, s-a întors acasă.  De ziua ei s-a întâmplat un lucru neobișnuit, blestemul nu s-a manifestat așa cum era de așteptat. Curioși? O să vă placă …

Dialogurile sunt foarte amuzante, copilărești, pe gustul tuturor cititorilor. Ce urmărește autoarea Ursula Vernon? Să schimbe credințe despre prințese și să insufle curajul.  Dacă nu vă prindeți pe parcursul lecturii, la final veți ști: devii invincibil dacă îți cunoști puterile și ai curaj să le folosești.

Pentru cititorii începători dar și pentru cei avansați povestea curge frumos, mesajele cărții sunt transmise într-un mod accesibil și cu mult umor.

Prințesa Hamster face parte dintr-o miniserie de aventuri, iar cu Invicibila Harriet veți deveni fideli seriei, alături de copil. Este alegerea excelentă pentru cei care caută o lectură distractivă și educativă.

Fiicei mele i-a plăcut foarte mult cartea, ar fi stat toată noaptea să citim. Primele 5 capitole au fost date gata într-o singură seară.

Cartea Prințesa Hamster are 24% reducere până pe 19 martie 2024

Profitați de prețul redus cu 24% și cumpără cărțile din seria Prințesa Hamster – Ursula Vernon  de pe Citila.ro. Până pe 19 martie le găsiți la prețul 25.99 lei fiecare.

Beneficiați de o extra reducere de 10% dacă vă abonați la newsletter și aveți livrare gratuită pentru o comandă care depășește 199.99 lei. Pe Citila.ro găsiți volumul 2 al Prințesei Hamster și alte cărți interesante de la editura Arthur.

Caracteristicile cărților pentru copiii de 6 ani

Cărțile pentru copii de 6 ani sunt captivante și potrivite pentru nivelul lor de dezvoltare. Acestea includ povești pline de aventură, personaje interesante și ilustrații colorate. Textul este accesibil, cu propoziții scurte și cuvinte ușor de înțeles.

Cărțile pentru copiii de 6 ani pot aborda teme precum prietenia, curajul și valorile importante, oferindu-le micuților o experiență de lectură plină de bucurie și învățare.

Caracteristicile cărților pentru copiii de 9 ani

Specificul unor cărți pentru copii de 9 ani poate varia în funcție de preferințele și interesele fiecărui copil în parte. Totuși, există câteva caracteristici generale care pot fi potrivite pentru această grupă de vârstă:

Personajele din cărți sunt bine dezvoltate și au trăsături distincte, astfel încât copiii să se poată identifica cu ele și să le urmărească evoluția în timpul poveștii. Textul cărților este adaptat nivelului de înțelegere al copiilor de 9 ani, cu propoziții și cuvinte potrivite pentru această vârstă. Poveștile transmit mesaje pozitive și învățăminte importante, cum ar fi importanța empatiei, a respectului și a încrederii în sine.

„Prințesa Hamster” este o carte potrivită pentru copiii de 6-9 ani, iar pe Citilă veți găsi multe alte cărți asemănătoare. Am strâns o selecție diversă de cărți potrivite pentru copiii de toate vârstele. Ne dorim să oferim copiilor și familiilor experiențe de lectură de calitate, care să inspire și să încurajeze pasiunea pentru cărți.

Aceste cărți aduc în prim plan aventuri pline de imaginație și personaje adorabile, care le vor stârni interesul și le vor dezvolta pasiunea pentru citit. Ele nu doar încurajează copiii să își dezvolte abilitățile de lectură, ci și să-și dezvolte creativitatea, imaginația și gândirea critică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *